A look back at 2015

I fall jag börjar skriva igen (och håller den här bloggen vid liv), här kommer en liten sammanfattning på alla 2015 tävlingar. Mycket mer löpning än simning i år, herregud, vad har hänt mig?!?

Picture stolen from the Åstol Runt website !

 

Premiärloppet (Löpning 10 km) – 42:46
Personbästa med ungefär 3 minuter, yipee, kunde inte gå i några dagar efter det.

Göteborgsvarvet (Löpning 21.1 km) – 1:46:50
Anmälde mig (eller snodde någon annans plats!) en veckan innan loppet. Smart move, va? Jag hade inte tränat för ett så långt lopp men började loppet rätt hårt i alla fall. Circa 4:30 / km för de tio första kilometer, kändes lagom jobbigt men några minuter senare ansåg jag att jag inte skulle klara 1h40 … eftersom det blev helt plötsligt mycket jobbigt att ta mig framåt. Götaälvsbron var inte roligt alls, började gå då och svimmade nästan, jag tyckte att det var varmt men tydligen var det mycket värmare året innan. Ropade massor med svordomar på franska de sista tre kilometer, tvingade mig själv att springa de sista 500m. Aldrig igen … jo då!

Blodomloppet (Löpning 10 km) – 43:20
Tynga ben från Göteborgsvarvet men kul att kunna jämnföra med 2014. Sex minuter snabbare är helt godkänt!

Åstol Runt (Aquathlon 6.9 + 1.6 km) – 14e plats / 118
Jag hade sett fram emot detta på ganska länge och evenemangen levererade ! Fantastiskt väder (fast jag tycker fortfarande inte om värmen), mycket publik och vänner. Det enda problemet var att man var tvungen att ha en våtdräkt. Köpte en sådan veckan innan och var inte helt van vid den då, så det kändes tungt i axlarna hela väggen. Det blev ändå tredje plats ur vattnet (tror jag) och sedan en plåga fram till mållinjen, blev sprungit om en del och svettades rejält, men riktigt kul känsla efter loppet !

Göteborgsimmet (10 km)
Detta hade jag markerat i min kalender i ganska länge … men av någon anledning tränade inte riktigt just för det här loppet, nästan inga långa (> 6-7 km) tuffa pass i bassäng eller öppet vatten. Jag hade tänkt hela året om hur kul det skulle vara att klara detta under 2:30 … det blev 25 minuter (!) över målet. Mina glasögon gick sönder efter 7.5 km, men det förklarar inte varför jag var så långsam, tappade nog bara några minuter på grund av detta. Oh, just det, jag blev varvat samtidigt som jag fick problem med glasögonen … De första simmade i mål under 2 timmar och 4 minuter, sjukt snabbt!

GBG Swimrun Del III (1350 m + 4600 m) – 16e plats / 75 (47:06)
Träningstävling i Lindome. Första gången jag sprang med min våtdräkt, mycket konstig känsla. Tävlade med mina gamla runners, det kändes ändå helt okej att både simma och springa med dem, tror inte jag tappade mycket tid på grund av dem.

GBG Swimrun Del IV (1350 m + 4600 m) – 10e plats / 76 (45:36)
Kallare än septembers tävlingen, yay! Kapade en och en havl minut jämfört med en månad tidigare. Jag hade bestämt att jag skulle köra med mina paddlar den här gången. Plockade dem från lådan precis innan jag åkte iväg och märkte inte att gummibanden inte var satt på ett optimalt sätt (i.e. inget band runt handleden, bara runt fingrarna). Sprang mot vattnet, hoppade in … och tappade direkt (efter 0.5 armtag) en av paddlarna. Stannade lite och letade efter paddeln men den hade säkert redan sjunkit. De andra väntade inte direkt på mig så jag bara struntade i den, stoppade den andra i våtdräkten (på bröstet, bekvämt!) och fortsatt bara. Simmade om ganska många, sprang om bara en person (som hade precis sprungit om mig men som visade sig ha ramlat ett par minuter senare, det var lite oförskämt av mig att springa om honom, jag beklagar … Sprang efter Kristoffer K. dem sista minuterna men lyckades inte komma ikapp. Jättenöjd i alla fall.

Fredsloppet (Löpning 10 km) – 41:05
Visste inte riktigt hur detta skulle gå. Jag hade bestämt redan då att målet för milen för 2015-2016 säsongen skulle vara någonstans under 40 minuter, men september är ju bara början på säsongen. Jag sprang i princip hela vägen med Kristoffer K. (se ovan). Första varvet var vi 3-4 stycken i vår liten grupp, men efter lite mer än 5 km var det bara vi två. Det kändes som en bra tempo från början, tröskel tempo, snabbare än så hade jag inte orkat över 10 km. Det fanns inga kilometer-markörer så jag fick bara veta efter första varvet att vi körde ca 4:05 / km, oj då ! Min tur att vinna över Kristoffer, som jag måste tacka för han hjälpte mig att få en rejäl PB! Sub-40 känns inte alls omöjligt nu!

Preliminära mål för 2015-16:

10 km löpning: Ta mig under … 39 minuter (helst på ett platt-ish lopp)
Göteborgsvarvet: 1 timma och 30 minuter, “Gotta aim high” (Kaxig much?)

Simma24: Klara hela grejen, helst med lite jämnare tempo än förra året !
100 meter: den gamla havsormen, 59″99 eller snabbare !!!
1500 meter: under 19 minuter vore ju schysst.
200m fjäril: att simma en sådan i en tävling, kanske grenen jag blir mest nervös över, faktiskt.
Öloppet: Från start till mål utan att gå helt vilse.

Share

About Sylle

Swimmer specialised in relatively cold water and relatively long distances, English Channel Swimmer 2009, Butterfly across the English Channel in 2013
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>